Migranti umrli od gladi i žeđi, brod plutao nedelju dana

Najmanje 15 Etiopljana, pokušavajući da stigne do Jemena, umrlo je nakon što se brod na kojem su se nalazili pokvario, pa su ostali da plutaju na moru nedelju dana bez hrane i vode.

Preživeli sa broda su svedočili da je deo ljudi umro od gladi i žeđi, a da se deo utopio, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije.

Migrante su tim brodom prevozili krijumčari iz Džibutija u Jemen.

Neki migranti su stigli do Jemena, ali su umrli pre nego što im je pružena lekarska pomoć, prenosi Rojters.

Jemen je više od četiri godine u građanskom ratu u kojem je ubijeno na desetine hiljada ljudi, a zemlja se nalazi na ivici gladi.

Ali hiljade migranata, uglavnom sa Afričkog roga, svake godine pokušava preko Jemena da stigne u bogate zalivske arapske zemlje u nadi da će pobeći od siromaštva i nezaposlenosti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво