Zvižduci za Džonsona, premijerka Škotske mu ne veruje

Britanski premijer Boris Džonson posetio je danas Edinburg, gde se sastao sa premijerkom Škotske. Nikola Sterdžon, po svemu sudeći, ne veruje njegovim izjavama o Bregzitu.

Premijerka Škotske Nikola Sterdžon je nakon sastanka sa Borisom Džonsonom rekla da je uverena da britanski premijer želi da Ujedinjeno Kraljevstvo izađe iz Evropske unije bez dogovora sa Briselom.

Sterdžonova je u obraćanju novinarima rekla da nije jasno kako on planira da postigne novi dogovor sa EU kada je Unija saopštila da neće ponovo da pregovara o sporazumu koji je već postignut sa Terezom Mej.

"Zbog toga mislim da šta god da Boris Džonson govori u javnosti o tome kako želi da postigne dogovor, u stvarnosti se zalaže za Bregzit bez sporazuma jer je to logika tvrde pozicije koju je on zauzeo", rekla je Sterdžonova.

Mislim da je to izuzetno opasno za Škotsku a, zaista, i za celo Ujedinjeno Kraljevstvo, rekla je Sterdžonova.

Džonsona je, inače, u Edinburgu zvižducima dočekala grupa od oko 200 demonstranata koji se zalažu za nezavisnost Škotske i koji se protive izlasku iz EU.

broj komentara 10 pošalji komentar
(utorak, 30. jul 2019, 09:33) - anonymous [neregistrovani]

4x@Referendum

A što se ti toliko potresaš oko situacije u Britaniji ? Britanija je duboko podeljena, to ko je katolik a ko protestant apsolutno ne igra bitnu ulogu, pogotovo ne kod mlađe populacije, već pitanje ostanka u EU. Škotlanđanima ne pada na pamet da izlaze iz EU, a pogotovo da ostaju u zajednici sa Britanijom. Priča o Bregzitu samo olakšava i ubrzava ideju Škotske o otcepljenju. Pored Škotske i Irske tu je i Vels.

(utorak, 30. jul 2019, 09:25) - anonymous [neregistrovani]

Шкоти

Какав рат какви бакрачи. Шкотска ће се осамосталити, кад тад, а најбоље сад!

(utorak, 30. jul 2019, 08:52) - Avakum [neregistrovani]

Da.....

Evra im neće dati........

(utorak, 30. jul 2019, 08:19) - anonymous [neregistrovani]

@@@Referendum

Ви много гледате филмове, овде се коментарише реално стање на терену а не научна фантастика. Очигледно нисте упућени у реално стање на терену, већина Северноираца и Шкота су протестанти а они неће дићи пушку на Енглезе јер су довољно паметни да знају да би их католици појели уколико би се осамостали.
То су прагматични људи, а што се тиче потапања Британије, мало ће те да попричекате, нису је потопили ни мало јачи играчи, као на пример Шпанци, Наполеон или Хитлер у прошлости.
Још нешто, ако мислите да код њих вера није важна и да се само Балканци бију због религије размислите поново.
У Америци је први (и чини ми се за сада једини) католички Председник био Кенеди, на Британском трону не може седети нико ко није члан протестантске цркве, у краљевини Немачкој по уставу Краљ је морао бити лутеран (протестант), Шведска, Норвешка, Данска и дан данас.
Свет је много више подељен него што ви мислите...само их долар спаја.

(utorak, 30. jul 2019, 07:31) - anonymous [neregistrovani]

@@Referendum

Pa nije baš tako. Ako se istovremeno pobune i odluče na referendum, odnosno otcepljenje i Severna Irska, i Škotska, neće tu biti mnogo manevarskog prostora za Englesku. Čak ni sa vojskom, a ni EU neće samo gledati ravnodušno na to krvoproliće. Sa takvim scenariom, Velika Britanija može samo da bude potopljena.

(utorak, 30. jul 2019, 02:42) - WC mastermind [neregistrovani]

Demonstranti

Demonstranti prebrojani u glavu

(ponedeljak, 29. jul 2019, 21:53) - anonymous [neregistrovani]

@Referendum

Да би се нови референдум спровео мора проћи најмање око 20-ак година. Не прави се референдум по жељи слушалаца (навијача).
Британија нија имала обавезу да спроведе ни прошли реферундум, то је била добра воља и добра процена тренутка;)
Свако једнострано одвајање довешће до грађанског рата у Шкотској (укупно 5 милиона становника) и Енглеске трупе ће помоћи онима који су за останак, окрени обрни Шкотска остаје у Британији као и С Ирска.
Џаба вам навијање:)

(ponedeljak, 29. jul 2019, 21:23) - anonymous [neregistrovani]

Referendum

Sve je izvesnije da ce biti jos jedan referendum o osamostaljenju Skotske.

(ponedeljak, 29. jul 2019, 21:12) - anonymous [neregistrovani]

Cim nema sloge

to je laki plen za protivnika.

(ponedeljak, 29. jul 2019, 20:57) - Дијаспора [neregistrovani]

“...група од 200 демонстраната....”

Целих 200...?!