Ukrajinci zaplenili ruski tanker, posada oslobođena

Ukrajina je oslobodila posadu ruskog tankera zaplenjenog u luci Izmail, ali brod još uvek drže ukrajinske vlasti, objavila je ruska ruska agencija RIA, pozivajući se na rusku ambasadu u Ukrajini. Ispitano je deset članova posade pre nego što su pušteni.

Bezbednosna služba Ukrajine nešto ranije zaplenila je ruski tanker u ukrajinskoj luci Izmail, zbog navodne umešanosti u incident u Kerčkom moreuzu nakon kojeg je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda. 

Iz Službe navode da je brod "Nika spirit", koji je ranije plovio pod imenom "Nejma", identifikovan i zaplenjen nakon ulaska u luku Izmail.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je u novembru zaplenila ukrajinske brodove i uhapsila 24 člana posade u Kerčkom moreuzu, između Rusije i Krima.

Moskva istražuje okolnosti pod kojima je Ukrajina donela odluku da zadrži ruski tanker kako bi preduzela odgovarajuće korake i upozorava da će biti posledica ako neko od posade bude uzet kao talac, saopštilo je ranije rusko Ministarstvo spoljnih poslova za Tas.

Zaplenjeni tanker mogao bi da naruši pregovore o mogućoj razmeni zarobljenika između dve zemlje i dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je novi predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prvi put razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 26. jul 2019, 10:52) - Воронцов [neregistrovani]

Запленили танкер у месту које је ослободио од Османлија руски војсковођа Суворов 1790 године

и у коме према последњем попису Руси су чинили 46% становника?

(petak, 26. jul 2019, 03:22) - anonymous [neregistrovani]

Ko Vraga trazi,

I naci ce ga, aa sta mu se onda desava sa "kucom" , jer Vrag kada se useli....

(četvrtak, 25. jul 2019, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Ovo je čak više nego smešno

Izgleda Ukrajincima stvarno više ne treba da uopšte prolaze iz Crnog u Azovsko more. Ni civilnim brodovima, ni vojnim, ni čamcima na vesla:-))))