Džonson, britanski premijer sa previše neprijatelja među svojima

Rodonačelnik ideje o izlasku Britanije iz EU, zatim izvanredan gradonačelnik, pa šef diplomatije Velike Britanije, postao je novi premijer, kako su i predvidele kladionice. Boris Džonson se uskoro useljava u Dauning strit 10, čime polazi za stopama svog političkog idola, Vinstona Čerčila.

Dogodilo se ono što su kladionice predvidele, čega su se evrofili pribojavali, a tvrdi bregziteri samo o tome sanjali.

Nekadašnji razredni klovn na Itonu i Oksfordu, ali i brilijantni đak i student, zatim senzacionalistički novinar, ali i rodonačelnik ideje o izlasku Britanije iz EU, kao i izvanredan gradonačelnik i potpuno nezainteresovani šef britanske diplomatije Boris Džonson, uskoro će se doseliti u ulicu Danuning broj 10 i poći stopama svog idola Vinstona Čerčila.

"Znamo mantru moje kampanje koja je upravo završena. Ako ste zaboravili, ja ću je ponovo izreći – sprovesti Bregzit, ujediniti zemlju i pobediti Džeremija Korabina. I to je upravo ono što ću učiniti", poručio je Džonson u prvom obraćanju nakon izbora.

Poslanici nikada nisu bili prijatelji Borisa Džonsona i sve su učinili da mu otežaju mandat. Njegovo glavno obećanje je da će zemlju izvesti iz Evropske unije 31. oktobra.

To mu bez sporazuma sa Evropskom unijom sada ne može poći za rukom, jer je prošle nedelje usvojen zakon po kome novi premijer ne može da raspusti parlament.

Što se tiče klipova pod točkove Borisu Džonsonu, jedan klip je bačen iz ministarstva finansija prošle nedelje povećanjem plata nastavnicima, profesorima, policiji i državnim službenicima i to bez odlaganja.

Tereza Mej kao premijer broji poslednje sate ovde u ulici Dauning. Ona će uskoro krenuti da i formalno podnese ostavku kraljici, a sutra će poslednji put odgovarati na poslanička pitanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво