Objavljene fotografije Kim Džong Una kako obilazi radove na podmornici

Severnokorejska novinska agencija KCNA je objavila fotografije na kojima se vidi Kim Džong Un koji, po svemu sudeći, obilazi radove na izradi podmornice.

Kim Džong Una su informisali o detaljima u vezi sa podmornicom, operacionalnim i taktičkim podacima i informacijama o borbenom sistemu.

Kim je, kako Si-En-En prenosi, izrazio veliko zadovoljstvo i naglasio da je potrebno da se konstantno i pouzdano podiže odbrambena sposobnost zemlje tako što će se napori usmeravati na razvoj pomorskog naoružanja i opreme.

Kim je rekao i da će podmornica "uskoro" biti poslata u vode Severne Koreje, na istoku zemlje.

Analitičari kažu da režim Kim Džong Una traži način da izgradi podmornicu koja će moći da poseduje nuklearno naoružanje kako bi povećao svoju sposobnost odvraćanja. Pjongjang je 2016, inače, uspešno testirao lansiranje balističke rakete sa podmornice.

Iako se veruje da Pjongjang ima flotu od oko 70 podmornica, eksperti navode da su one većinom stare, bučne i da nisu sposobne da ispaljuju nuklearne rakete.

Stručnjaci kažu da fotografije sugerišu da je podmornica koja se gradi mnogo veća od one koja je korišćena 2016. godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво