Teheran tvrdi da je uhapsio 17 špijuna CIA, zastava Irana na zaplenjenom brodu

Državna televizija Irana je saopštila da je Iran uhapsio 17 špijuna koji rade za američku Centralnu obaveštajnu agenciju (CIA). Neki od njih su osuđeni na smrtnu kaznu.

Ministarstvo za obaveštajne poslove saopštilo je da je razbilo špijunsku mrežu CIA i da je 17 špijuna uhapšeno, prenela je agencija Rojters.

Rojters prenosi navode poluzvanične iranske agencije Fars da su neki od uhapšenih osuđeni na smrtnu kaznu.

Hapšenja su se dogodila tokom proteklih meseci, a uhapšeni su radili na "osetljivim mestima" u vojnim i nuklearnim objektima, izjavio je iranski obaveštajac na konferenciji za novinare u Teheranu, preneo je AP.

Saopštenje o hapšenjima dolazi u trenutku kada je nuklearni sporazum Irana sa svetskim silama pod znakom pitanja i povećanih napetosti u regionu Persijskog zaliva.

U međuvremenu je iranska državna televizija objavila snimak na kojem se vidi zastava Irana kako se vijori na zaplenjenom tankeru koji je plovio pod britanskom zastavom.  

Najavljeno je da će britanska premijerka Tereza Mej predsedavati hitnoj sednici na kojoj će se diskutovati o britanskom odgovoru na zaplenu tankera u Ormuskom moreuzu. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара