Vojni avioni SAD i Venecuele na "opasnom rastojanju" iznad Kariba

Venecuelanski "suhoj-30" približio se američkom izviđačkom avionu iznad Karipskog mora i ugrozio letelicu i posadu, saopštila je vojska SAD. Akcija pokazuje neodgovornu rusku podršku Maduru, kao i nesmotrenost predsednika Venecuele, dodaje se u saopštenju.

Izviđački avion EP-3 je 19. jula leteo u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Karipskog mora, u misiji koju je odobrilo više zemalja, objavila je američka Južna komanda na Tviteru.

"Suhoj-30" venecuelanske avijacije je "agresivno pratio" EP-3 i približio mu se na opasno rastojanje, čime je ugrozio i letelicu i posadu, ocenjuje Južna komanda, koja je objavila i video-snimak incidenta.

"Ova akcija pokazuje neodgovornu rusku vojnu podršku Madurovom nelegitimnom režimu, kao i Madurovo neodgovorno ponašanje i nesmotrenost", dodaje se u saopštenju.

Vojska SAD ocenjuje da incident podriva međunarodnu vladavinu prava i napore u borbi protiv trgovine ljudima.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи