Salvini: Neonacisti su planirali atentat na mene

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da je grupa ukrajinskih neonacista, uhapšena zbog posedovanja čitavog arsenala oružja, htela da ga ubije.

Mateo Salvini je istakao da je to bila jedna od mnogih pretnji smrću koje dobija svakog dana.

"Tajna služba me je izvestila o ukrajinskoj grupi koja planira atentat na mene. Drago mi je što je to doprinelo da se pronađe arsenal nekih ludaka", rekao je Salvini koji je poznat po svojim jakim proruskim stavovima, prenosi Ansa

Italijanska policija privela je ranije trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući raketu vazduh-vazduh francuske proizvodnje, kao i materijal sa nacističkim simbolima.

Policija je saopštila da je to otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini.

Italijanska policija i tužilaštvo saopštili su da je informacija o postojanju zavere da se izvede atentat na Salvinija potekla od bivšeg agenta KGB, ali da za to nisu pronađeni dokazi. 

U saopštenju se navodi da je do otkrivanja pokušaja prodaje rakete vazduh-vazdu došlo zahvaljujući nadgledanju pet Italijana, bivših policajaca bliskih Azovskom bataljonu. 

Iz katarskog ministarstva spoljnih poslova za Rojters su rekli da je raketa francuske proizvodnje nekada bila u posedu vojske te zemlje, ali da je pre 25 godina prodata "trećoj prijateljskoj zemlji". 

Kako navodi AP, Salvini je popustio pod pritiskom javnosti i pristao da odgovara na pitanja u parlamentu o optužbama da je njegov saradnik tražio od Rusije novac za njegovu prorusku partiju Liga. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. jul 2019, 11:13) - Queen [neregistrovani]

Salvini

Nije optuzio islamiste posto su neonacistima i ukrajincima trn u oku rusi, a pravi italjiani vole ruse i rusi njih. Pitanje je: Ko stoji iza neonacista i ukrajinaca? Salvini je Spasitelj Italije.

(sreda, 17. jul 2019, 00:15) - anonymous [neregistrovani]

Чудо

...није оптужио "исламисте"!