U Epštajnovom sefu lažni saudijski pasoš, keš i dijamanti

Američki tužioci su saopštili da su pretresom kućnog sefa finansijera Džefrija Epštajna, optuženog za seksualno zlostavljanje maloletnih devojaka, pronađeni lažni saudijski pasoš, gomila novca i desetine dijamanata.

Pomoćnik američkog tužioca Aleks Rozmiler otkrio je, na ročištu o utvrđivanju eventualne kaucije za Epštajna, da je pasoš izdat osamdesetih godina sa Epštajnovom fotografijom, ali na drugo ime.

Takođe, tužioci su pomenuli misteriozni nedostatak finansijskih podataka.

Oni su ranije naveli da su federalni agenti pronašli niz golišavih fotografija tokom racije u Epštajnovoj kući nakon njegovog hapšenja.

Tužioci su naglasili da Epštajn mora da ostane u pritvoru zbog opasnosti od bega, ukazujući na bogatstvo i veze koje optuženi ima u inostransvu.

Sudija Ričard Birmen izjavio je ranije danas da će verovatno odlučiti u četvrtak da li će Epštajn biti oslobođen i čekati suđenje u kućnom pritvoru u svojoj kući na Menhetnu.

Na današnjem ročištu, američki okružni sudija Birmen rekao je da će verovatno objaviti svoju odluku 18. jula u 9.30, rekavši da mu je potrebno više vremena da prouči materijale koji su dostavljeni, preneo je Rojters.

Epštajn (66) se izjasnio da nije kriv i sada se nalazi u zatvoru u donjem Menhetnu.

broj komentara 0 pošalji komentar