Devet ruskih aviona donelo S-400 u Tursku

Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da su još dva ruska teretna aviona sletela na aerodrom u blizini glavnog grada, Ankare, čime je nastavljena isporuka Turskoj delova raketnog odbrambenog sistema S-400, uprkos prigovorima SAD.

Ministarstvo je na Tviteru saopštilo da su još dva aviona stigla u vazduhoplovnu bazu Murted kod Ankare, isporučujući komponente za raketni sistem četvrti dan zaredom.

To su osmi i deveti avion koji su sleteli na Murted od petka, prenosi AP.

Sjedinjene Države su u više navrata upozorile Tursku da će nametnuti sankcije ovoj zemlji članici NATO-a i isključiti je iz programa borbenog aviona F-35 ako Ankara ne odustane od kupovine S-400.

Turska je odbila da se povuče uprkos pritisku SAD, rekavši da je kupovina odbrambenog sistema stvar nacionalnog suvereniteta.

Isporuka raketnog sistema S-400 iz Rusije u Tursku počela je 12. jula, turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio je ranije da bi raspoređivanje raketnog sistema S-400 moglo da počne u oktobru.

Vašington je upozorio Ankaru da bi kupovina sistema S-400 mogla da ugrozi kupovinu borbenih aviona F-35 od SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи