"Beri" bi mogao da postane uragan, najveća opasnost po Luizijanu

Tropska oluja "Beri" polako se kretala prema obali Luizijane u petak, preteći da će u nekim područjima pasti od 30 do 60 centimetara kiše. Nacionalni meteorološki centar SAD saopštio je da se očekuje da će oluja postati uragan u petak uveče ili rano u subotu.

Prva velika oluja ove sezone uragana pod imenom "Beri" trenutno se kreće ka jugoistoku SAD, pre svega ka federalnim državama Luizijana i Misisipi.

Posledice oluje već su osetili stanovnici Nju Orleansa, pošto su kiše u sredu izazvale poplave širom grada.

Oko 22 časa u četvrtak, "Beri" se nalazio oko 130 kilometara južno od ušća reke Misisipi i oko 260 kilometara jugoistočno od Morgan Sitija u Luizijani.

Oluja se kretala prema zapadu brzinom od oko pet kilometara na čas. Najjači izmereni udari izmereni su pri brzini od oko 80 kilometara na sat.

Prema navodima Nacionalnog centra za uragane, moguće su velike poplave u predelima Baton Ruža u Luizijani i na jugozapadu Misisipija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво