Svaki drugi Nemac islam smatra pretnjom

Na istoku Nemačke čak 57 odsto smatra islam pretnjom, a na zapadu je taj broj malo manji, gde iznosi 50 odsto, što je svaki drugi Nemac, proizilazi iz studije "Bertelsman fondacije".

Autori studije upozoravaju na opasnost pojedinostavljenih interpretacija rezultata istraživanja.

Ukazuju da se radi o široko rasprostranjenoj skeptičnosti prema islamu, koja, međutim, ne može da se poistovećuje sa islamofobijom, rekao je ekspert za verske zajednice u "Bertelsman fondaciji" Jasemin El Menour.

Detaljnije ispitivanje pokazuje da u mnogim slučajevima postoji uzdržanost prema islamu.

"Očigledno mnogi ljudi gledaju na islam trenutno manje kao na veru, već pre svega kao na političku ideologiju i zbog toga je ta vera isključena od verske tolerancije", objasnio je on.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво