Netanjahu stao ispred F-35 i zapretio Iranu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je zapretio Iranu, nakon što je Teheran obelodanio da je premašio granicu obogaćivanja uranijuma, ustanovljenu sporazumom sa svetskim silama 2015. godine.

Benjamin Netanjahu je stao ispred borbenog aviona F-35 tokom obilaska vazduhoplovne baze i rekao da Iran "treba da upamti da ovi avioni mogu da dopru do svakog mesta na Bliskom istoku, uključujući Iran i naravno Siriju", prenela je agencija AP.

Netanjahu je kritičar nuklearnog sporazuma Irana i svetskih sila i pozvao je Evropu da upostavi nove sankcije zbog kršenja najnovijeg kršenja sporazuma.

Izraelski premijer stalno ističe da nikada neće dozvoliti Iranu da razvije sposobnost da napravi nuklearnu bombu.

broj komentara 12 pošalji komentar
(četvrtak, 11. jul 2019, 19:28) - Darius [neregistrovani]

Nesto ja zaboravio

To je tacno da F15 moze da dostigne tamo gde je Netanjahu nabrojao ali je zaboravio da tamo mogu biti i oboreni i ne sa velikom teskocom.

(sreda, 10. jul 2019, 09:36) - anonymous [neregistrovani]

@RE Realno

Isto se moze reci i za vas. Velicate F-35 samo zato sto je americki. Da je ruski, pisali bi da je los, ako ne i najgori na svetu. F-35 je promasaj veka, to tvrde i mnogi americki strucnjaci i vojni analiticari.
U F-35 je ulozeno na stotine milijardi dolara a avion jos nije zavrsen, i malo malo pa se neki srusi. Imate na internetu i utiske pilota koji su leteli na F-35, procitajte pa cete videti na sta su se sve piloti zalili. F-35 u ovom trenutku ima preko 500 gresaka koje uvek nisu otklonjene i zato se u Americi sve cesce cuje da je F-35 najveci promasaj u istoriji Amerike.!

(sreda, 10. jul 2019, 09:30) - anonymous [neregistrovani]

Naduvavanje

Da bi se dobila atomska bomba treba urijanium da se obogati na 90%, a Iranci su stigli do 4%. Daleko od toga da mogu da naprave bilo kakvu atomsku bombu. Nego je poenta u tome sto Netanjahu ima problema oko svojih mutnih radnji, pa ovako odvraca paznju javnosti. Kao Klinton u svoje vreme, kada su ga pretisli sa aferom Levinski, pa nije nasao nista bolje nego da nas napadne. Nista bolje od rata da se narod veseli...

(sreda, 10. jul 2019, 09:24) - anonymous [neregistrovani]

@Sve jasno

Plan za napad na Iran postoji verovatno od onog trenutka od kako je Iran poceo da radi na razvoju nuklearnog oruzja.
Ne zaboravimo da je Iran taj koji non stop ponavlja da ce izbrisati Izrael sa lica zemlje. I zar takva drzava, koja zeli da unisti drugu drzavu i narod, zasluzuje da ima nuklearno oruzje? Naravno da ne!
Izrael i Srbija zive u takoreci istom okruzenju, okruzeni su ne bas prijateljski nastrojenim drzavama. Jedina razlika izmedju njih i nas je ta sto Izrael nece dozvoliti nikome da ugrozi Izrael i Jevreje i spremni su na sve da sprece bilo koga u tom naumu, za razliku od nas koji smo svima gledali kroz prste i popustali zbog cega i jesmo tu gde jesmo!

(sreda, 10. jul 2019, 09:18) - anonymous [neregistrovani]

@Дволичност

Nije to nikakva dvolicnost, vec briga za svoj narod i drzavu. Logican sled dogadjaja nakon Holokausta. Jevreji su svima stavili do znanja da vise nikad nece ici u logore i gasne komore. I to je za svako postovanje. Ko je nama Srbima kriv sto nismo postupili isto, vec smo osnivovali drzavu sa onima koji su do juce ubijali nas narod, pa nam se dogodiste '90-e.

(sreda, 10. jul 2019, 09:04) - anonymous [neregistrovani]

RE Realno

Je zato sto ti je osecaj nadvladao razum pa ne poznajes vrednosti ovog F-35 koji poseduje naj bolju tehnologiju od svih aviona na svetu a mnogi nasi ga omalovazavaju zbog toga sto je Americki a da je Ruski zlato bi ga ofarbali!

(sreda, 10. jul 2019, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

Ја оволико

"...да ови авиони могу да допру до сваког места на Блиском истоку, укључујући Иран и наравно Сирију..." Добар виц. Боље да не проба да ли могу или не могу.

(utorak, 09. jul 2019, 23:32) - anonymous [neregistrovani]

Realno

Meni je mig 100 puta lepsi od ovog aviona.

(utorak, 09. jul 2019, 22:02) - Бранко Лилић [neregistrovani]

Дволичност

Зар Израел није развио нуклеарно оружје?...Да ли је неко увео санкције Израелу због тога?
Да ли је неко увео озбиљне санкције Пакистану, Ундији Кини, Француској Великој Британији, Русији и САДу?

(utorak, 09. jul 2019, 19:54) - anonymous [neregistrovani]

Sve jasno

Plan za napad na Iran stariji je od plana za napad na Siriju.