Desetine mrtvih u napadu na centar za migrante, Tripoli optužuje Haftarove snage

Najmanje 44 osobe su poginule, a 130 je ranjeno u vazdušnom napadu na centar za ilegalne migrante u predgrađu libijske prestonice Tripolija, saopštila je misija UN u toj zemlji.

Izaslanik UN za Libiju Gasan Salame je osudio napad za koji je rekao da "doseže nivo ratnog zločina", preneo je Rojters.

UNHCR je posle napada pozvao da se više migranti, koji pokušavaju da pređu Mediteran, ne vraćaju u Libiju.

Ovo je najveći broj žrtava nekog vazdušnog udara od kako su snage lojalne Halifi Haftaru pre tri meseca pokrenule ofanzivu za zauzimanje prestonice koja je pod kontrolom međunarodno priznate vlade, navodi britanska agencija.

Britanska agencija je navela da se na fotografijama koje su objavili libijski zvaničnici vide migranti iz Afrike koji su primljeni u bolnicu.

Napominje se da se migrantski centar nalazi u blizini vojnog kampa.

Vlada u Tripoliju je saopštila da je na desetine ljudi ubijeno ili ranjeno u napadu za koji je optužila "ratnog zločinca Halifa Haftara".

Agencija UN za izbeglice u Libiji osudila je napad na migrantski centar, u kom je bilo 616 migranata i izbeglica, većinom iz Afrike, navodi AP.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво