Erdogan: Ne očekujem sankcije Amerike zbog kupovine S-400

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ne očekuje sankcije SAD Turskoj zbog planirane kupovine ruskog raketnog sistema S-400. Ukoliko do toga ipak dođe, Ankara će odgovoriti, izjavio je Erdogan uoči odlaska na samit G-20 u Osaki, posvećen bezbednosti.

Amerika je Turskoj dala rok do 31. jula da odustane od kupovine ruskog oružja ili će se suočiti sa sankcijama i isključenjem iz programa borbenog aviona F-35.

"Turska je članica NATO-a, kao i SAD. Nije mi poznato da članice Alijanse međusobno uvode sankcije. Naši odnosi sa Amerikom su zasnovani na strateškom partnerstvu. Na samitu G-20 sa predsednikom Trampom ćemo razmotriti bilateralne odnose", rekao je Erdogan.

Ranije je američka ambasadorka u NATO-u Kej Bejli Hačison izjavila da SAD ne može da dozvoli Turskoj da leti F-35 letelicom ili da pomogne proizvodnjom svojih F-35 letelica ako Ankara kupi ruski sistem vazdušne odbrane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи