SB UN osudio napade na tankere u Omanskom zalivu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija osudio je napade na naftne tankere u Omanskom zalivu kao ozbiljnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti, prenosi Rojters.

"Članovi Saveta bezbednosti su pozvali zainteresovane strane i sve zemlje u regionu da pokažu maksimalnu uzdržanost i preduzmu mere i akcije kako bi se smanjila eskalacija i okončale tenzije", navodi se u saopštenju kuvajtskog ambasadora u UN Mansura el Otaibija.

U međuvremenu, vršilac dužnosti američkog ambasadora u Ujedinjenim nacijama Džonatan Koen poručio je da politika Vašingtona "ostaje ekonomski i diplomatski napor" da se Iran vrati za pregovarački sto.

Koen je razgovarao sa novinarima posle sednice Saveta bezbednosti UN koja je održana na zahtev SAD.

Istakao je da je Savetu bezbednosti izneo američke dokaze da Iran stoji iza napada na naftne tankere u maju i junu i pozvao svet da kaže Teheranu da je to "neprihvatljivo".

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 25. jun 2019, 07:34) - anonymous [neregistrovani]

E pa sad jedno još nije jasno

Kome da kaže? Teheranu? Vašingtonu? Ili Tel Avivu? Ja sem snimka koji u doba digitalnog 4K izgleda kao da ga snimala braća Lumiere nisam video nikakve dokaze. A svi znamo već koliko američki "dokazi" vrede.