"Bos" 'Ndrangete pobegao iz zatvora

Italijanski mafijaški bos Roko Morabito, koji se nalazio u zatvoru u Urugvaju od 2017. godine, pobegao je preko noći dok je čekao da bude izručen Italiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te južnoameričke zemlje.

Roko Morabito je bio najtraženiji član kalabrijske 'Ndrangete, najmoćnije organizovane kriminalne grupe u Italiji i jednog od najvećih evropskih uvoznika kokaina iz Južne Amerike.

Nazvan "Milanski kralj kokaina", 52-godišnji Morabito uhapšen je nakon više od dve decenije bežanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine, prenosi Rojters.

Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u saopštenju da su Morabito i još trojica su pobegli kasno sinoć preko krova bivšeg centralnog zatvora Karsel, koji je sada nacionalni centar za rehabilitaciju, na susednu zgradu.

"Zabrinjavajuće je i ozbiljno što je kriminalac kao Roko Morabito, šef 'Ndrangete, uspeo da pobegne iz zatvora u Urugvaju dok je čekao da bude izručen Italiji", izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

"Obavezujem se da ću učinti dve stvari, prvo: rasvetlićemo kršenje procedura, tražeći neposredna objašnjenja od Montevidea. Drugo: nastavićemo da tragamo za Morabitom, gde god da je, da bismo ga stavili u zatvor onako kako zaslužuje", rekao je Salvini.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара