Iran: Neuspešni napadi SAD, to je "sajber terorizam"

Ministar telekomunikacija Irana Muhamed Džavad Azari Džahromi poručio je putem Tvitera da američki sajber napadi na iranske ciljeve nisu bili uspešni, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je objava iranskog ministra usledila nekoliko dana nakon medijskih izveštaja o tome da je Pentagon pokrenuo dugo planirani sajber napad kako bi onesposobio iranske sisteme za lansiranje raketa.

Podseća se da su napetosti uvećane između dugogodišnjih neprijatelja Irana i SAD nakon što je američki predsednik Donald Tramp u petak saopštio da je otkazao vojni napad koji je trebalo da bude izvršen u znak odmazde zbog iranskog obaranja američke bespilotne letelice.

Prema informacijama Jahu njuza, Pentagon je, međutim, u četvrtak pokrenuo dugo planirani sajber napad, a Vašington post je objavio da su meta iranski sistemi za lansiranje raketa.

"Oni pokušavaju iz sve snage, ali nisu uspeli da izvedu uspešan napad. Mediji su pitali da li ima istine oko sajber napada protiv Irana o kojima se priča. Prošle godine smo neutralisali 33 miliona napada na (nacionalni) fajervol", tvitovao je iranski ministar Džahromi, koji je napade na iranske kompjuterske mreže nazvao "sajber terorizmom".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. jun 2019, 12:10) - Muhamed [neregistrovani]

Odgovor

Hm... mislim da sam shvatio. Hvala.

(ponedeljak, 24. jun 2019, 12:01) - Филмософ [neregistrovani]

Шта би на то Есхил рекао?

Ах ти Персијанци! Грци су их некада победили...

(ponedeljak, 24. jun 2019, 11:17) - anonymous [neregistrovani]

Ne, ne, čekaj malo Muhamede!

Nisi ti tu dobro shvatio. Daklem ovako: kad neko amere napadne, to ti je terorizam. A kad oni nekog napadnu, to je oslobođenje i sprovođenje demokratije! Eto, jesi sad razumeo?