Guteres: Svet ne može da priušti sukob u Zalivu, sačuvati čelične živce

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres upozorio je da je neophodno izbeći "bilo koji oblik eskalacije" u Persijskom zalivu, dok tenzije i dalje rastu nakon što je Iran ove nedelje oborio američku bespilotnu letelicu.

Svet ne može priuštiti veliki sukob u Zalivu, rekao je Guteres na marginama Svetske konferencije ministara zaduženih za mlade u Lisabonu, prenosi Rojters.

"Svi moraju da sačuvaju čelične živce", istakao je generalni sekretar Ujedinjenih nacija dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp rekao da će uvesti nove sankcije Iranu.

Iran je u četvrtak oborio američki dron za nadzor, u incidentu za koji Vašington tvrdi da se dogodio u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Tramp je potom rekao da je otkazao planirani vojni napad na Iran, jer bi bio nesrazmeran odgovor na obaranje bespilotne letelice.

Iranske vlasti su u subotu ponovile da je dron oboren iznad teritorije te zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво