Erdogan: Mursi nije umro prirodnom smrću

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ne veruje da je bivši egipatski predsednik Muhamed Mursi umro prirodnom smrću.

Erdogan je to rekao u istanbulskoj džamiji u kojoj se okupilo na stotine ljudi radi molitve za preminulog Mursija, prvog demokratski izabranog predsednika Egipta, a koji je svrgnut u državnom udaru 2013. godine, prenela je agencija AP.

"Muhamed Mursi je otišao Bogu tokom suđenja. Da li je to bio normalan odlazak ili su tu bili uključeni neki drugi uzroci, to je nešto o čemu treba razmisliti", istakao je turski predsednik.

"Ne verujem da je to bila prirodna smrt", zaključio je Erdogan.

Mursi je preminuo u ponedeljak tokom suđenja, a danas je sahranjen u Kairu.

Mursi je preminuo od srčanog udara, nakon što se onesvestio tokom suđenja pod optužbom za špijunažu.

Kako je naveo njegov sin Ahmed na svom fejsbuku, Mursi je sahranjen pored ostalih važnih članova Muslimanske braće, a sahrani su prisustvovali članovi porodice. Kancelarija Ujedinjenih nacija za ljudska prava pozvala je danas na pokretanje nezavisne istrage o smrti Mursija, istakavši da bi ona trebalo da obuhvati sve aspekte njegovog lečenja u periodu od skoro šest godina provedenih u pritvoru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво