Uhapšeni agenti CIA, razbijena velika špijunska sajber mreža

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Ali Šamhani objavio je da je u toj zemlji uhapšeno nekoliko agenata američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), nakon što je Teheran razmenio bezbednosne podatke sa saveznicima.

Rojters prenosi da je iranski bezbednosni zvaničnik to rekao na iranskoj državnoj televiziji IRIB.

Navodi se je Šamhani preneo da uhapšeni pripadaju nedavno otkrivenoj i razbijenoj "velikoj američkoj špijunskoj sajber mreži".

Poreg toga, Šamhani je izjavio i da je Teheran odgovoran za bezbednost u Persijskom zalivu i pozvao snage SAD da napuste region, dok napetost raste nakon prošlonedeljnih napada na naftne tankere.

"Uvek smo govorili da garantujemo bezbednost Persijskog zaliva i Ormuskog moreuza", rekao je Šamhani, prenela je državna televizija IRIB.

"Ponavljamo naš stav i pozivamo američke snage da okončaju svoje prisustvo u regionu, jer su one glavni izvor kriza i nestabilnosti", istakao je Šamhani, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u nedelju da će Vašington garantovati slobodu plovidbe kroz pomorska područja od vitalne važnosti.

"SAD će osigurati to tako što ćemo preduzeti sve neophodne, diplomatske i ostale akcije kako bismo to ostvarili", rekao je Pompeo.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се