Uhapšeni agenti CIA, razbijena velika špijunska sajber mreža

Sekretar iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Ali Šamhani objavio je da je u toj zemlji uhapšeno nekoliko agenata američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), nakon što je Teheran razmenio bezbednosne podatke sa saveznicima.

Rojters prenosi da je iranski bezbednosni zvaničnik to rekao na iranskoj državnoj televiziji IRIB.

Navodi se je Šamhani preneo da uhapšeni pripadaju nedavno otkrivenoj i razbijenoj "velikoj američkoj špijunskoj sajber mreži".

Poreg toga, Šamhani je izjavio i da je Teheran odgovoran za bezbednost u Persijskom zalivu i pozvao snage SAD da napuste region, dok napetost raste nakon prošlonedeljnih napada na naftne tankere.

"Uvek smo govorili da garantujemo bezbednost Persijskog zaliva i Ormuskog moreuza", rekao je Šamhani, prenela je državna televizija IRIB.

"Ponavljamo naš stav i pozivamo američke snage da okončaju svoje prisustvo u regionu, jer su one glavni izvor kriza i nestabilnosti", istakao je Šamhani, preneo je Rojters.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u nedelju da će Vašington garantovati slobodu plovidbe kroz pomorska područja od vitalne važnosti.

"SAD će osigurati to tako što ćemo preduzeti sve neophodne, diplomatske i ostale akcije kako bismo to ostvarili", rekao je Pompeo.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. jun 2019, 22:36) - anonymous [neregistrovani]

Bravo Iranci, pravi ste

Ti zlotvori vrsljaju po drzavama kao da sve pripada njima. Ocito im ova laz o napadu na tanker nije uspela, pa sada su se uvukli da iskonstruisu sledecu laz - setite se kako je isko sa Sirijom.

(ponedeljak, 17. jun 2019, 18:39) - Igor Gavran [neregistrovani]

Zaliv

Ameri preko izraleskih sluzbi organizovali napad, da bi opravdali i osigurali prisustvo u zalivu. Imaju snimke i dokaze, pa kako su znali gde da snimaju na onolikom moru? Sad ce oni toboz da stite brodove od terorista, a oni su najveci teroristi na svetu, i sav taj terorizam je posledica americke politike.

(ponedeljak, 17. jun 2019, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Odavno ni sa kim nisu ratovali, ali ih ne svrbi... pošto su sve ratove izgubili...

(ponedeljak, 17. jun 2019, 16:48) - anonymous [neregistrovani]

Amerika

Odavno nikog nisu napali pa ih svrbi ...