Predsednički izbori u Gvatemali, u trci 19 kandidata

U Gvatemali se održavaju predsednički, kao i izbori za predstavnike u kongresu i gradonačelnike lokalnih uprava.

U trci za predsednika je 19 kandidata, a najverovatnije je da će biti održan i drugi krug izbora u avgustu, prenosi AP.

Nezaposlenost, nasilje, korupcija i rastući troškovi života su među glavnim problemima ove zemlje sa 16 miliona stanovnika, navodi agencija.

Prema anketama, među glavnih pet kandidata najviše izgleda za pobedu ima bivša "prva dama" Gvatemale Sandra Tores Kazanova iz Partije nacionalnog jedinstva i nade, ali je malo verovatno da će dobiti dovoljno glasova u prvom krugu.

Toresova (64) je postala poznata u periodu od 2008. do 2012. tokom mandata njenog tadašnjeg supruga Alvara Koloma kada je bila koordinator Saveta za socijalna pitanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво