SAD fokusirane na postizanje konsenzusa o napadu u Omanu

Administracija predsednika SAD Donalda Trumpa fokusirana je na stvaranje međunarodnog konsenzusa povodom napada na naftne tankere na Bliskom istoku za koji su okrivile Iran, navodi vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan.

Patrik Šenahan je rekao da će uloga Pentagona u tom naporu uključivati razmenu obaveštajnih podataka, kao što je Centralna komanda vojske SAD uradila u četvrtak kada je javno objavljila video snimak na kojem se vidi kako iranska vojska uklanja neeksplodiranu minu sa jednog od tankera.

"Za mene i ambasadora Boltona kao i sekretara Pompea fokus je na stvaranju međunarodnog konsenzusa za ovaj međunarodni problem", rekao je Šenahan novinarima ispred Pentagona, misleći na savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona i državnog sekretara Majka Pompea, prenosi Rojters.

broj komentara 6 pošalji komentar
(nedelja, 16. jun 2019, 00:17) - anonymous [neregistrovani]

Podmetacina

Neka dokazu svoju tvrdnju pa onda neka skupljaju podrsku.

(subota, 15. jun 2019, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

Iran...

...USA i Zapadno saveznici joj nece se usuditi da napadnu Iran...mozda se skupe Arapski placenici,takozvani borci Obojenih revolucija ili ID,mozda se na nekakav nacin angazuje S.Arabija,UAE,Jordan i Kuvait...Izrael bi uz pomoc USA sve to podrzao logisticki ali...Iran,Iranci,uzvratili bi...i Bliski istok izgledao bi drugacije,USA je daleko a Izraelu ne bi pomoglo ni milion atomskih bojevih glava...(samo je primjer,Iranci nisu Srbi!)

(subota, 15. jun 2019, 17:21) - anonymous [neregistrovani]

Ucenivanje

Američko stvaranje je jednako međunarodno ucenivanje bar nam je to i toliko jasno

(subota, 15. jun 2019, 14:30) - Vojislav [neregistrovani]

već viđeno

Poznati scenario u režiji Amerike sa britanskim glumcima. Kao što su Irak osudili kod prve agresije da prave "top" za ispaljivanje atomskih bombi, ili u reprizi, da imaju oružje za masovno uništenje, gde je PR bio Toni Bler, tako su i ovde odmah osudili Iran, kome incident najmanje odgovara. Ali kao što i podgrejano jelo nije kao sveže, a oće i da prokisne, nadam se da ova Anglosaksonska papazjanija neće naći konzumente na svetskoj javnoj trpezi prevarama

(subota, 15. jun 2019, 14:25) - Branko [neregistrovani]

Zna se

Ceo svet zna šta rade i niko im ništa ne može. Pokušaće sa diplomatijom i medijskom kampanjom a onda će da urade po svome, prikazujuću se kao žrtve ili dušebrižnici i humanitarci, pri tome uključivši i medijski rat, a to znači pisanje po diktatu u zapadnim medijima. Već viđeno. NA ŽALOST.

(subota, 15. jun 2019, 12:54) - anonymous [neregistrovani]

Šta je?

Opet bi da šalju druge da za njih ginu pa da oni posle beru besplatnu naftu u vidu "ratne odštete" kao što rade u Iraku?