Sumnjiva kvota za strumičke penale

Nova akcija istražitelja UEFA. "Sklonjen" bugarski sudija Anton Genov, koji je na prijateljskoj utakmici reprezentacija Makedonije i Kanade svirao čak četiri penala i usrećio sve one koji su, na azijskim kladionicama, stavili pare na tu opciju.

Prvi korak evropskih istražitelja bio je više nego jasan pokazatelj da nešto u vezi prijateljske utakmice između Makedonije i Kanade koja je sredinom novembra odigrana u Strumici.

Makedonija je igrala bolje, Kanađani su se borili koliko su mogli i rezultat meča ne predstavlja nikakvo iznenađenje, ali je istražiteljima za oko zapala činjenica da je bugarski sudija svirao čak četiri penala i da su, upravo zbog toga, na kladionicama u Aziji isplaćene milionske premije.

Ipak, bugarski sudija je bio i delimično pravičan, pa su obe ekipe "dobile" po dva penala, koje su posmatrači ocenili kao, u najmanju ruku, sumnjive. Makedonci su oba puta bili precizni, dok su Kanađani svoje prilike propustili.

Genov, koji je trebao da sudi duel u Ligi šampiona između kijevskog Dinama i Barselone, hitro je skinut sa liste, a njegovo mesto na stadionu Valerij Lobanovski zauzeće Englez Hauard Veb.

Četiri penala je ipak bilo previše, a milionske sume koje su kladioničari podigli izazvali su sumnju među vlasnicima azijskih kladionica, koji su čitav slučaj prijavili zvaničnicima UEFA.

"Ajde ne raspravljamo o takvim glupostima. O tim glupostima ne znam ništa. Ajde prijatno", rekao je komesar makedonskog saveza Angel Bungurov skopskoj televiziji A1.

Ta televizijska stanica je, takođe, prenela izjavu neimenovanog svedoka, koji tvrdi da je bugarski sudija golmanu makedonske reprezentacije Pančevskom, pošto je odbranio penal, rekao: "Sad si našao da odbraniš".

I Bosanci sumnjivi

Nemački magazin "Špigl" je, takođe, objavio nove informacije u kladioničarskoj aferi koja već mesec dana potresa evropski fudbal, pa se među osumnjičenima našao i najbolji bosanski arbitar Novo Panić iz Doboja, kome je izvesni "Mario C." 18. novembra dao 50.000 evra za nameštanje utakmice mladih reprezentacija Švajcarske i Gruzije. "Mario C." je. kako piše "Špigl", zaposlen u jednoj kladionici u Hanoveru.

"Dao sam svoj komentar istražiteljima u Švajcarskoj i sve sam negirao. Postoje ljudi koji će sve te navode proveriti. Sada nije do mene. Jedino šta mogu reći je da u svakom slučaju nikakvog nameštanja nije bilo, niti bilo šta neregularno na toj utakmici", rekao je Panić za sarajevski "Dnevni avaz".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво