Masovna hapšenja na protestu ruske opozicije zbog Golunova

Ruska policija uhapsila je više od 200 osoba na protestu opozicije u Moskvi na kome su pozvali na kažnjavanje policajaca koji su učestvovali u navodnom podmetanju dokaza protiv novinara Ivana Golunova.

Policija je iznenada odbacila optužbe protiv Golunova za navodnu trgovinu drogom i pustila ga iz pritvora, posle protesta pristalica novinara koji su tvrdili da mu je sve namešteno zbog izveštavanja.

Golunov (36), novinar poznat po tome što je razotkrivao korupciju među moskovskim zvaničnicima, uhapšen je prošlog četvrtka i optužen za trgovinu droge, što je on negirao.

Ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev izjavio je da je u toku interna istraga o pritvaranju istraživačkog novinara Ivana Golunova prošle sedmice i da je suspendovao policijske službenike koji su učestvovali u tome.

Kolokolcev je rekao da će tražiti od predsednika Vladimira Putina da otpusti dvojicu visokorangiranih generala moskovske policije zbog tog slučaja.

Prema ruskom zakonu, vreme i mesto protesta u koji je uključena više od jedne osobe mora biti dogovoreno sa vlastima unapred.

"Oko 1.200 ljudi učestvovalo je u neovlašćenom javnom događaju", rekao je portparol policije.

U ranijim izveštajima je navedeno da je među uhapšenima i ruski opozicioni aktivista Aleksej Navaljni.

Organizatori današnjih događaja su zahtevali da pregovaraju s moskovskim gradskim zvaničnicima uživo, što su oni odbili.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво