Ruski novinar od danas na slobodi

Policija u Rusiji je saopštila da je krivični postupak protiv Ivana Golunova odbačen zbog nedostatka dokaza o bilo kakvim kriminalnim radnjama.

Ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev izjavio je da će novinar biti oslobođen kućnog pritvora u utorak.

Kolokolcev je dodao da su neki policajci, koji su bili uključeni u ovaj slučaj, privremeno udaljeni sa dužnosti dok traje istraga, kao i da je zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina da smeni nekoliko viših policijskih službenika.

Skoro 25.000 ljudi se prijavilo na Fejsbuk stranici gde su izrazili svoju nameru da učestvuju u protestnom maršu u sredu u znak solidarnosti sa Golunovim.

Tridesetšestogodišnji novinar, poznat po razotkrivanju korupcije među moskovskim zvaničnicima, uhapšen je u četvrtak dok je išao na sastanak sa jednim od svojih izvora u centar Moskve, a u njegovom rancu pronađeno je četiri grama mefedrona.

Naknadnim pretresom njegovog stana pronađeno pet grama kokaina, saopštili su i policija i letonski portal Meduza, za koji Golunov radi.

Određen mu je kućni pritvor u trajanju od dva meseca zbog navodne trgovine drogom.

Advokat Golunova rekao je da veruje da je policija stavila drogu u ranac novinara kako bi ga optužila, kao i da je tom prilikom fizički pretučen.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво