Ruski novinar od danas na slobodi

Policija u Rusiji je saopštila da je krivični postupak protiv Ivana Golunova odbačen zbog nedostatka dokaza o bilo kakvim kriminalnim radnjama.

Ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev izjavio je da će novinar biti oslobođen kućnog pritvora u utorak.

Kolokolcev je dodao da su neki policajci, koji su bili uključeni u ovaj slučaj, privremeno udaljeni sa dužnosti dok traje istraga, kao i da je zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina da smeni nekoliko viših policijskih službenika.

Skoro 25.000 ljudi se prijavilo na Fejsbuk stranici gde su izrazili svoju nameru da učestvuju u protestnom maršu u sredu u znak solidarnosti sa Golunovim.

Tridesetšestogodišnji novinar, poznat po razotkrivanju korupcije među moskovskim zvaničnicima, uhapšen je u četvrtak dok je išao na sastanak sa jednim od svojih izvora u centar Moskve, a u njegovom rancu pronađeno je četiri grama mefedrona.

Naknadnim pretresom njegovog stana pronađeno pet grama kokaina, saopštili su i policija i letonski portal Meduza, za koji Golunov radi.

Određen mu je kućni pritvor u trajanju od dva meseca zbog navodne trgovine drogom.

Advokat Golunova rekao je da veruje da je policija stavila drogu u ranac novinara kako bi ga optužila, kao i da je tom prilikom fizički pretučen.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 11. jun 2019, 23:49) - anonymous [neregistrovani]

A ko mu je stavio droggu u stan?

Cim on radi za Letoniju onda se zna ko ga placa. Tih 25 000 koji se solidarisu takodje.