Masakr u Maliju, 95 mrtvih

Najmanje 95 osoba je ubijeno kada su naoružani napadači u nedelju upali u selo u centralnom delu Malija, javlja Frans 24.

Napadači su otvorili vatru na meštane koji su pokušavali da pobegnu. Veruje se da napadači pripadaju etničkoj grupi Fulani koji su sinoć upali u rivalsko selo Dogon izvršivši masakr nad meštanima posle čega su spalili sve kuće do temelja, prenosi Rojters.

Načelnik distrikta Mulaje Gindo Bankas iz koga dolaze Fulani rekao je da se pokolj dogodio u susednoj oblasti Sanga.

Pretpostavlja se da reč o odmazdi, budući da je od januara, uključujući i napad u martu ubijeno 150 Fulanija u jednom od najgorih krvoprolića u skorijoj istioriji Malija.

Načalenik distrikta Sanga Ali Dolo rekao je za Rojters da je pronađno 95 ugljenisanih tela, ali da očekuje još žrtava.

"Od oko 300 stanovnika samo njih 50 se javilo na prozivku", naveo je Dolo.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 20:55) - Darko [neregistrovani]

Re: Ja mislio

Nismo, druže, ni mi Balkanci a ni ovi nesretnici u Africi ništa više "divlji" kada je u pitanju rat i ubijanje od bilo kojih drugih naroda. Rat i ubijanje je strahota bilo kako da se izvršava. Bilo ovakvim primitivnim napadima puškama, bilo najsavremeniji dronovima, avionima ili krstarećim raketama tako što u ispeglanom odelu ispred monitora na 5000 km izbomarduješ neko selo u Afganistanu u kome strada 30, 40, 50 civila. Samo u prvom slučaju mediji će prikazati i istaći svu brutalnosti i strahota, dok će u drugom slučaju koji nije ništa manje brutalan, sve biti prikazano manje drame i strahota, finim rečnikom opisano kao kolateralna šteta u ime nekih viših demokratskih ciljeva kao opravdano.

(ponedeljak, 10. jun 2019, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

ja mislio

da smo mi Balkanci divlji narod a vidim ima jos divljijih od nas.