Zbog nameštenja u Srbiji razvod diplomatskog para završen ubistvom i samoubistvom

Bračni par Lola Gulomova i Džejson Rif pronađeni su mrtvi u kući na severoistoku Vašingtona. Ubistvo i samoubistvo dogodilo se uoči zakazanog ročišta na kome je trebalo da bude okončana njihova brakorazvodna parnica.

Policija je intervenisala i provalila u kuću na poziv advokatice Džejsona Rifa, koji joj je poslao uznemirujuću poruku. Policija je u kući zatekla telo Gulomove i smrtno ranjenog Rifa sa pištoljem u ruci.

Gulomova i Rif su bili karijerne diplomate i službenici Forin ofisa. Često su zbog posla putovali zajedno u inostranstvo.

Bračni par se upoznao na Univerzitetskoj školi za napredne međunarodne studije "Džons Hopkins". Venčali su se 2000. godine i imaju dve ćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće u vreme pucnjave.

Iz svedočenja prijatelja i sudskih dokumenata, čini se da su bračni problemi para počeli 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu, kada je Gulomova podnela zahtev za razvod.

Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnje nameštenje u američkoj ambasadi u Beogradu, gde je trebalo da počne da radi sledećeg leta i da je planirala da povede decu.

Gulomova je rođena u Tadžikistanu a u njenoj biografiji na sajtu Ministarstva trgovine stoji da je pomagala žrtvama uragana Katrina.

Kasnije se pridružila NASA i poslata je u američku ambasadu u Moskvi da radi na svemirskim pitanjima i podrži Međunarodnu svemirsku stanicu.

Radila je i na Tajvanu a 2010. godine pomogla je da se pripremi poseta Baraka Obame Indiji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 10. jun 2019, 14:18) - anonymous [neregistrovani]

Biraj kolega

Na svetu ima samo dva dežurna krivca. Srbi i Rusi.

(ponedeljak, 10. jun 2019, 14:04) - anonymous [neregistrovani]

I ko je kriv?

Opet Srbi?!