Ubedljiva pobeda Tokajeva na izborima u Kazahstanu

Kazahstanski vršilac dužnosti predsednika, Kasim Žomart Tokajev (66) pobedio je na prevremenim predsedničkim izborima sa 70,76 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija Kazahstana.

Agencija Rojters je navela da takav rezultat izbora nije iznenađenje, s obzirom da je Tokajeva za svog naslednika izabrao doskorašnji predsednik Nursultan Nazarbajev, koji je neočekivano podneo ostavku u martu.

Tokajev je rekao da će da nastavi politiku Nazarbajeva, kao i da će da ga pita za savet o svim ključnim pitanjima.

Nazarbajev je vodio zemlju skoro tri decenije, od sticanja samostalnosti posle raspada bivšeg SSSR-a.

Policija je pritvorila oko 500 ljudi koji su protestovali u toj bivškoj sovjetskog republici zbog, kako su rekli, nepravednih izbora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво