SAD: Mere protiv "Huaveja" pitanje bezbednosti, a ne trgovine

Ministar finansija SAD Stiven Munčin kaže da su mere američkih vlasti protiv kineske kompanije "Huavej" pitanje nacionalne bezbednosti, koje nema veze sa trgovinom.

Munčin je intervjuu za Si-En-Bi-Si rekao da su razgovori o "Huaveju" pitanje nacionalne bezbednosti, koji su potopuno odovojeni od trgovine.

Naglasio je da bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da ublaži američke restrikcije uvedene komapniji "Huavej" ukoliko dođe do napretka u pregovorima sa Kinom u vezi sa uvoznim taksama, prenosi Rojters.

Britanska agencija podseća da da je Vašington uveo, pa ubrzo i pooštrio uvozne takse na kinesku robu kako bi smanjio defecit i kako je rečeno, da se izbori sa "nefer trgovinskom praksom".

Takođe, američke vlasti optužile su telekomunikacionu kompaniju "Huavej" za špijunažu i krađu intelektualne svojine, što kineski gigant vodeći u razvoju 5G tehnologije, poriče.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво