Moskva ogorčena presudom Ruskinji u SAD

Ruska državljanka Bogdan Osipova osuđena je u SAD na sedam godina zatvora, a rusko Ministarstvo spoljnih poslova ogorčeno presudom zatražilo je od američkih vlasti njeno hitno oslobađanje.

Zvanični predstavnik ruskog MSP-a Marija Zaharova istakla je da se Osipova nalazi "u položaju taoca", prenosi Tas.

"Sjedinjene države moraju da prekinu ovu 'pravnu proizvoljnost' i puste na slobodu Bodanu Osipovu koja je u amaričkom zatvoru tretirana kao talac", istakla je Zaharova u saopštenju.

"Zahtevamo da se okonča 'legaliozvana tiranija' nad Osipovom", poručila je Zaharova.

Moskva je ogorčena kaznom koja je izrečene Osipvoj koja je u Kanzasu uhapšena pre dve godine pod optužbama da je otela sopstveno dete, koga je prethodno odvela u Rusiju zbog porodičnog nasilja koje je trperla od bivšeg supruga, Amerikaca, navodi se u saopštenju.

Kako Zaharova naglašava, u isto vreme, sud je njen legitman zahtev za alimentaciju ocenio kao iznudu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво