Putin: Neviđeno visok nivo odnosa sa Kinom

Prethodnih godina odnosi Rusije i Kine su dostigli "neviđeno visok nivo", a najvažnije je da se taj visok nivo odnosa efikasno koristi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na početku susreta s kineskim predsednikom Si Đinpingom u Moskvi.

Kako prenosi Tas, Putin je istakao da je bitno da se koristi visok nivio odnosa kako bi se omogućilo građanima Rusije i Kine da efikasno sarađuju i iskoriste "svoje prednosti za sveobuhvatni razvoj".

Kineski predsednik istakao je da su odnosi dve zemlje izdržali test vremena u kontekstu promenljive situacije u svetu.

"Korak po korak, uspeli smo da dovedemo naše odnose na novi nivo, najviši u istoriji. U kontekstu radikalnih promena, bez presedana u poslednjih 100 godina, ljudi naših zemalja i međunarodne zajednice postavljaju pred nas velika očekivanja", rekao je Si i zahvalio se Putinu na "toplom dočeku".

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 05. jun 2019, 22:12) - anonymous [neregistrovani]

Republika Srpska...

...prosperitetna buducnost je u Rusiji i Kini i drzavama koje budu sa njima saradjivale,Zapadnu Evropu i USA od kolapsa spasiti moze samo rat,ne danas i sutra...(70-tih prosloga vijeka Evropa je bila na vrhuncu moci i situaciju su pogresno procjenili,mislili su da drze bamke i sjedista firmi,sirovine su u Africi...i nafta na Bliskom istoku a Kima,sa radnom snagom...Kinezi kupovali im fabrike,navodno kao staro zeljezo,a oni u Kini,ponovo ih montirali i ovladali tehnologijom,telekomunikacije uznapredovale i narodi Afrike pohrlili u Evropu...Evropa stagnira,mada je jos uvijek najbogatijeg stanovnistva ali Rusija i posebno Kina,galopira...(zao je meni moga naroda sto uvijek imaju nesposobne,potpuno nesposobne,od Zapada promovisane politicare...i sve su im unistili,unistice im i ni banana drzavice...)

(sreda, 05. jun 2019, 21:22) - anonymous [neregistrovani]

Opasan novo, dakako

...jer su nepredvidivi. Tamo svako radi šta hoće i svako zeli da se dokaže šefu pa.tako može da povuče nepromišljen potez i izazove sukobe većih razmera...
Džaba sve, kad ne razmišljaju sami, već je sve impuls...
Disciplina 0, moral 0!

(sreda, 05. jun 2019, 21:05) - anonymous [neregistrovani]

?

Ja bih pre rekao za evropski Standard "opasan nivo".

(sreda, 05. jun 2019, 20:44) - anonymous [neregistrovani]

@Najviši nivo?

Kakva crna zapadna Evropa, ili su u recesili ili stagniraju ( izuzev nekoliko drzava) ili su u duznickom ropstvu. Buducnost pripada Istoku, sto se najbolje vidi po rastu koji np. belezi Kina. Buducnost je na Istoku, imaju bukvalno sve, i resurse i ljudstvo i novac. A zapadna Evropa ima jos samo novca, mada i njega je sve manje, svega ostalog im fali.

(sreda, 05. jun 2019, 20:35) - Milutin [neregistrovani]

Značajan uspon odnosa

Veliki napredak rusko kineskih odnosa je bitan za mir u svetu i uspešan razvoj malih zemalja.

(sreda, 05. jun 2019, 18:38) - anonymous [neregistrovani]

Najviši nivo?

Po njihovom standardima, a to je za standarde zapadne Evrope, nizak nivo!