Hamnei: Teheran neće odustati od svog raketnog programa

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei rekao je se Teheran "ne da obmanuti" ponudom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore i da se neće odreći svog raketnog programa.

Citirajući Trampove reči da Iran može da se razvija i sa trenutnim rukovodstvom i sa SAD ne traže promenu režima, Hamnei je poručio da "taj politički trik neće prevariti iranske zvaničnike i narod".

"U raketnom programu dostigili smo tačku stabilnosti i mogućnost odvraćanja. SAD pokušavaju toga da nas reše, ali neće uspeti u tome", naveo je Hamnei na obeležavanju 30. godišnjice smrti ajatolaha Homeinija.

Hamnei je rekao da su američke sankcije otežale život Iranaca i apelovao na vlasti da poboljšanje životnih uslova postave kao svoj prioritet.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je pre dva dana da su SAD spremne da razgovaraju sa Iranom o nuklearnom programu bez preduslova, ali treba da dokažu da žele da se ponašaju kao "normalna nacija", što je u Teheranu ocenjeno kao "igra reči".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво