Tramp Mejovoj: Hajde da sklopimo sporazum

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Londonu da britanska premijerka Tereza Mej treba da "ostane" kako bi SAD i Velika Britanija mogle da naprave trgovinski sporazum.

Tereza Mej i Donald Tramp sastali su se Londonu, samo nekoliko dana pre nego što će se Mejova povući sa dužnosti lidera vladajuće Konzervativne partije u petak, time i sa mesta predsednice vlade.

Glavni prioritet dvoje lidera je mogući sporazum o bilateralnoj trgovini koji bi stupio na snagu kada Velika Britanija izađe iz Evropske unije.

"Mi delimo isti stav o njihovom poreklu i našim ciljevima u njihovom ispunjavanju", rekla je Mejova, preneo je Bi-BI-Si.

Tramp je rekao da su američko-britanski odnosi utemeljeni na zajedničkoj istoriji, vrednostima, običajima, kulturi, jeziku i zakonima.

Pre sastanka s poslovnim liderima, Mejova je izjavila da se ekonomski odnosi dve zemlje mogu proširiti i da trgovinski sporazum može biti dobar za obe strane.

Američki predsednik poručio je Terezi Mej: "Hajde da sklopimo sporazum!"

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 05. jun 2019, 07:22) - anonymous [neregistrovani]

Znate šta je meni smešno?

Od samog početka crvenko otvoreno nagovara engleze da izađu iz EU, a kad čovek čita zapadnu štampu...naravno, Putin je kriv:))))

(utorak, 04. jun 2019, 18:12) - anonymous [neregistrovani]

Raspad E.U.

Hvala Bogu pocelo je. Donald Trump je genijalan, uspeo da ubedi Theresu May da zavrsi zapoceto delo. Kome treba E.U. i carica Angela Merkel. Ako nemci nisu uspeli da zauzmu Evropu u dva rata, nece ni sada kad su na vlasti pametniji ljudi. Emmanuel Macron je gotov, njegovi su sati otkucani. Dolazi Marine Le Pen, ciji je cilj da prvog dana kad preuzme predsednistvo Francuske, odmah napusti E.U. Ovo je XXI vek, dosta robovanja, zapovedanja, neka svaka drzava, svaki narod sam sebe upravlja, ne po zapovesti drugih koji su se osnazili, obogatili iscrpljujuci bogatstava slabijih, nemocnih.

(utorak, 04. jun 2019, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

"Aмеричко-британски односи"

Naravno da su bliski.
Engleski dugorocni projekat je predvideo opadanje imperije i pripremio svoju produzenu pesnicu.

(utorak, 04. jun 2019, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

Tipicni Tramp

Tipicni Tramp, ne razume nista u politici i diplomatiji, ili namerno ignorise, samo ga interesuje puki i goli biznis, onaj koji se sklapa direktno izmedju dve osobe. Sve ostalo se ignorise ili se prosto eliminise iz jednacine.

(utorak, 04. jun 2019, 13:21) - anonymous [neregistrovani]

Trgovina....

Rad se placa...
Roba se kupuje..
A komunizam propada sam...

(utorak, 04. jun 2019, 12:37) - Ivan [neregistrovani]

Ljubav!

Baš su lep par!