Ukrajinski haker optužen za krađu 15 miliona dolara izručen SAD

Ukrajinac Andrij Kolpakov, optužen u masovnom hakerskom napadu na restorane, kockarnice i druge firme u 47 država, izručen je SAD kako bi se suočio sa optužbama.

Kolpakov se prvi put pojavio u saveznom sudu u Sijetlu u ponedeljak, pošto je izručen iz Španije. On se nije izjasnio o optužbama za hakovanje, prevaru i krađu identiteta.

Njegovo saslušanje zakazano je za 10. jun, prenosi AP.

Kolpakov je uhapšen prošle godine zajedno sa još dvojicom muškaraca koji su optuženi da su učestvovali u grupi hakera "FIN7".

Vlasti kažu da je grupa ukrala oko 15 miliona podataka sa kreditnih i debitnih kartica. Ciljane kompanije su Čipotl, Arbi i Red Robin.

FBI tvrdi da su brojevi ukradenih kartica često prodavani u "podzemlju interneta", a kriminalci su ih zatim koristili nanoseći štetu od nekoliko desetina miliona dolara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво