Izrael napao sirijsku vojsku kod Damaska

Izraelska vojska saopštila da je izvršila vazdušne udare na vojsku Sirije, pošto su prethodno sa teritorije te zemlje ispaljene rakete na Golansku visoravan. Sirijski mediji navode da su tri vojnika ubijena.

Sirijska televizija objavila je da su rano ujutro snažne eksplozije odjeknule u blizini Damaska i da su se protivvazdušne snage suprotstavile neprijatelju, prenosi Rojters.

Sa druge strane, izraelska vojska je saopštila da je gađala sirijsku artiljeriju i jedinice PVO, i da je to odmazda za sirijsko raketiranje Golanske visoravni, koja je pod okupacijom Izraela.

Portparol izraleske vojske je napomenuo da još uvek nije jasno ko je ispalio dve rakete na Golansku visoravan, ali da je vojska Sirije odgovorna za svaki napad koji je pokrenut sa teritorije te države.

Prethodni udar Izraela se dogodio u ponedeljak, kada je avijacija napala sirijske PVO snage koje su pucale na izraelski avion. Tada je poginuo jedan vojnik.

U poslednjih nekoliko godina, Izrael je izvršio stotine vazdušnih napada u Siriji protiv iranskih jedinica i Hezbolaha, koje je označio kao najveću pretnju svojim granicama.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи