Papa Franja: Abortus nikada nije opravdan

Abortus nikada ne može da bude opravdan, čak ni kada je fetus ozbiljno bolestan ili deformisan, izjavio je papa Franja i pozvao doktore i sveštenike da podrže porodice da iznesu takve trudnoće.

Papa je, tokom sastanka sa učesnicima konferencije protivnika abortusa, koju podržava Vatikan, rekao da protivljenje abortusu nije religijsko već humano pitanje. 

"Da li je dozvoljeno odbaciti život da bi se rešio problem? Da li je dozvoljeno da se naruči ubica koji bi rešio problem, naveo je papa, prenosi AP.

On je osudio odluke o prekidu trudnoće donete na osnovu prenatalnog testiranja, rekavši da ljudsko biće "nikada nije neusklađeno sa životom."

Papa Franja se snažno protivi abortusu, iako takođe izražava simpatije prema ženama koje su ih imale i olakšao im oproštaj, navodi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво