Novi udarac za Mejovu, još jedna ostavka

Andrea Lidsom, predsednica Donjeg doma britanskog parlamenta podnela je ostavku na tu funkciju rekavši da više ne veruje da će vladin pristup doneti rešenje za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Andrea Lidsom je svoju ostavku najavila na Tviteru objavivši pismo upućeno britanskoj premijerki Teresi Mej, u kojem je obaveštava o ostavci.

"Sa velikim žaljenjem i teškim srcem odlučila sam da podnesem ostavku", napisala je Lidsomova na tviteru

Tereza Mej je spremila drugi sporazum o Bregzitu koji predviđa garancije za radnike u Velikoj Britaniji, kompromis o irskoj granici i carinama.

Premijerkin novi predlog, koji će se u petak naći pred poslanicima, neki uticajni članovi Konzervativne partije dočekali su na nož, tvrdeći da je najgori do sada i da će Britaniju još više vezati za Uniju.

U redovima vladajućih već se traži premijerkin naslednik, a kao mogući kandidati pominju se sadašnji i bivši šef diplomatije Džeremi Hant i Boris Džonson, te bivše ministarke Ember Rad i Ester Mekvi

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво