Turska hapsi 250 svojih diplomata zbog Gulena

Turske vlasti naredile su hapšenje 249 pripadnika ministarstva spoljnih poslova zbog sumnji da su povezani sa mrežom sveštenika Fetulaha Gulena iz SAD, koji je optužen za orkestriranje pokušaja državnog udara 2016. godine, saopštila je turska televizija "NTV".

Kancelarija glavnog tužioca u Ankari saopštila je da je naredila hapšenje 249 članova turskog ministarstva spoljnih poslova nakon što su u istrazi ustanovljene nepravilnosti u vezi sa prijemnim ispitima, prenosi "NTV".

Vlasti su sprovodile regularne operacije protiv navodnih sledbenika Fetulaha Gulena zbog propalog pokušaja državnog udara u noći 15. jula 2016. godine. Gulen živi u izgnanstvu u Pensilvaniji od 1999. godine i poriče optužbe povodom udara.

U saopštenju kancelarije se navodi da je do sada u operacijama uhapšeno 78 osumnjičenih u 43 provincije i da je policija u potrazi za ostalima.

Više od 77.000 ljudi je zatvoreno do suđenja, dok je oko 150.000 državnih službenika, vojnog osoblja i drugih otpušteno ili suspendovano sa radnih mesta kao deo čistke posle pokušaja udara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво