Odjekuju eksplozije u Damasku, Sirijska PVO oborila projektile iz Izraela

Izrael je večeras izveo nove napade na Siriju. Sirijska protivvazdušna odbrana oborila je više projektila koji su bili upućeni u oblast oko Damaska. Poginula jedna, a ranjeno više osoba.

Jake eksplozije odjeknule su sinoć u Damasku, a sirijski državni mediji javili su da neprijateljski projektili doleću iz pravca Izraela, koji je prethodno potvrdio da izvodi niz napada unutar Sirije.

Sirijska vazdušna odbrana je locirala objekte koji doleću iz "okupirane teritorije (Izraela i palestinskih teritorija)" i oborila više njih, javila je sirijska državna televizija citirajući vojne izvore, preneo je Rojters.

Britanska agencija prenosi i da je sirijska televizija objavila snimke noćnog neba kroz koje se uzdiže svetlosni snop uz zvukove eksplozija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji je javila da su eksplozije izazvane izraelskom raketnom paljbom na ciljeve u okolini Damaska.

Kako prenosi Rojters, o napadu se za sada nije oglašavao ni Izrael, koji je, međutim, u više navrata potvrdio da gađa ciljeve u Siriji koji su povezani sa bliskim saveznicima sirijske vlade – Iranom i Hezbolahom.

Izrael smatra Iran svojom najvećom pretnjom, kao i libanski šiitski radikalni pokret Hezbolah, koji uživa podršku Teherana.

Sirijska protivvazdušna odbrana (PVO) u vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, kojom upravljaju ruske trupe, odbila je napad projektilima i dronovima koje su uputile ekstremističke grupe, objavila je sirijska državna televizija.

Rojters prenosi da se u televizijskom izveštaju navodi da su ekstremisti ispalili projektile na ovu bazu koja se nalazi u oblasti Džableh, kao i na područje El Kardahah, u blizini obalskog grada Latakija.

Navodi se da je u Džablehu stradala jedna i ranjeno više osoba, bez navođenja njihove nacionalnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво