Uhapšen drugi čovek opozicije u Venecueli

Snage bezbednosti Venecuele uhapsile su drugog čoveka venecuelanskog opozicionog "kongresa" Edgara Sambrana, nakon neuspelog pokušaja vojnog puča prošle nedelje.

Edgar Sambrano (63) jedan je od prvih opozicionih lidera koji se odazvao pozivu Huana Gvaida i otišao na most u Karakasu gde se nalazila mala grupa vojnika spremna da se pobuni protiv aktuelnog predsednika države Nikolasa Madura, preneo je AP.

Na nadvožnjaku auto-puta, Sambrano je prihvatio popularnog opozicionog lidera Leopolda Lopesa, koji je prekršio kućni pritvor kako bi učestvovao u pobuni, i zahvalio se šačici pobunjenih pripadnika Nacionalne garde koji su nosili plave trake kao simbole svoje odanosti opozicionom pokretu.

Vlada Venecuele objavila je da su Sambrano i osam drugih pripadnika opozcionog pokreta optuženi za izdaju domovine i podstrekavanje na pobunu zbog njihove uloge u prošlonedeljnim nemirima.

Dva sata pre nego što je uhapšen, sambrano je u telefonskom intervjuu za AP izjavio da ne želi da se krije jer "nije počinio nikakav zločin".

Predsednik Maduro rekao je kako je on meta američke zavere i objasnio da je ponuda predsednika SAD Donalda Trampa da ukine sankcije pripadnicima vojnih snaga koji se okrenu protiv svoje vlade "uvreda njhove časti i dostojanstva".

"Donald Tramp je rasista i okružen je ludacima", istakao je Maduro.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво