U toku analiza crnih kutija, uskoro novi podaci o padu ruskog aviona

Potrebno je nedelju dana kako bi se analizirale crne kutije aviona "suhoj superdžet", koji je izgoreo na aerodromu "Šeremetjevo" u Moskvi.

Neimenovani izvor je za Tas rekao da su informacije iz obe kutije dostupne za dekodiranje i dodao da će analiza i poređenje podataka zahtevati oko nedelju dana.

Nakon toga, dodaje, biće moguće napraviti neke preliminarne zaključke.

Iz Međunarodnog odbora za vazduhoplovstvo objasnili su da je snimak leta iz crne kutije ozbiljno oštećen u požaru, dok je snimak zvuka u dobrom stanju.

Kako se navodi, istraga proučava akcije koje je preduzelo osoblje aviona kao i rad zaposlenih na aerodromu.

Putnički avion "suhoj superdžet 100" kompanije "Aeroflot" sa 78 putnika i članova posade leteo je od Moskve ka Murmansku, ali se zbog tehničkih problema posle 28 minuta leta zapalio u pokušaju prinudnog sletanja na "Šeremetjevo".

Kako se navodi, za odluku o prinudnom sletanju postojali su ozbiljni razlozi, među kojima se ističu potpuni pad sistema, oslabljena mogućnost kontrole letelice ili potpuno odsustvo komunikacije.

Zvaničnici su ranije kao mogući glavni uzrok nesreće istakli udar groma u avion koji je doveo do pada sistema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара