Erdogan ne odustaje, traži nove izbore u Istanbulu

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je da se zalaže za ponavljanje izbora za gradonačelnika u Istanbulu koji su rezultirali pobedom kandidata glavne opozicione Republikanske narodne stranke.

Obraćajući se turskim poslovnim ljudima u Istanbulu, Erdogan je rekao da su izbori bili narušeni nepravilnostima i pozvao je Visoki izborni odbor da donese odluku kojom će se eliminisati kontroverze i očistiti ime odbora, prenosi Rojters.

"Ovde postoji kontroverza, to je jasno. Postoje i nepravilnosti, to je takođe jasno. Okrenimo se ljudima i videćemo šta kažu i bez obzira na ishod, mi ćemo ga prihvatiti", rekao je Erdogan u Istanbulu.

Erdoganova vladajuća AK partija, koja je izgubila vlast u glavnom gradu Ankari na izborima za gradonačelnika 31. marta, podnela je žalbu Visokom izbornom odboru Turske da poništi izbore u Istanbulu zbog neregularnosti i ponovi ih.

Pobeda na izborima znači mnogo, jer onaj ko kontroliše Istanbul, u velikoj meri kontroliše i politička gibanja u samoj Turskoj. Izgubivši Istanbul, AKP je izgubio i ozbiljne izvore prihoda.

Erdogan se nakon izbornog poraza sastao sa novim gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom sa kojim se dogovorio da će zajedničkim snagama krenuti u potragu za rešenjem nagomilanih problema koji muče sve građane Istanbula.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво