Prvo obraćanje japanskog cara sa balkona

U svom prvom obraćanju javnosti sa balkona, japanski car Naruhito je poželeo narodu zdravlje i sreću i izrazio nadu da će Japan u saradnji sa drugim državama obezbediti mir u svetu.

Desetine hiljada ljudi okupilo se isped Carske palate kako bi čulo obraćanje cara Naruhita, koji se sa suprugom Masako pojavio na balkonu.

"Stojim pred vama, zahvalan što ste došli da proslavite moje unapređenje. Svima vam želim zdravlje i sreću i nadam se da će naša zemlja sarađivati sa drugima kako bismo osigurali mir u svetu", poručio je Naruhito.

Japanski car Akihito (85) abdicirao je u korist svog sina Naruhita (59), koji je dužnost preuzeo u sredu. Tada je poručio da će raditi na tome da bude simbol nacije i jedinstva japanskog naroda.

Akihito je nakon abdikacije dobio titulu počasnog cara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара