Opozicioni lider napustio kućni pritvor, izdat nalog za hapšenje

Venecuelanski sud izdao je nalog za hapšenje opozicionog političara Leopolda Lopesa zbog kršenja sudskog naloga o kućnom pritvoru iz 2017. godine, objavljeno je na sajtu suda.

Kako prenosi Rojters, Leopold Lopes je u utorak napustio svoj dom u Karakasu kako bi se pojavio pored opozicionog lidera Huana Gvaida na skupu protiv predsednika Nikolasa Madura.

Kasnije tog dana, on se prebacio u rezidenciju španskog ambasadora u Karakasu, javlja Rojters.

Situacija u Venecueli je uzavrela nakon što je u utorak Gvaido pozvao ispred vojne baze u Karakasu na proteste i podršku snaga bezbednosti, uputivši direktan izazov Maduru.

Obraćajući se svojim pristalicama tokom pokušaja puča u istočnom delu Karakasa, samoproglašeni predsednik i lider opozicije Huan Gvaido rekao je da je reč o nepovratnom procesu i apelovao da protesti traju dok se ne "dostigne sloboda".

"Ako je režim mislio da smo dostigli maksimalan pritisak, na mogu ni da zamisle koliko možemo da podnesemo", poručio je Gvaido okupljenima.

U jučerašnjim sukobima policije sa demonstrantima na ulicama Karakasa povređeno je više od 70 ljudi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво