Ruska i kineska flota zajedno protiv pretnji na moru

Ratni brodovi i podmornice, avioni i helikopteri ruske i kineske flote učestvuju u zajedničkoj vojnoj vežbi, čiji je cilj da poboljša njihovu sposobnost da zajednički odgovore na pretnje.

Brodovi ruske Pacifičke flote isplovili su nakon posete kineskoj luci Čingdao, da bi do 4. maja učestvovali u zajedničkoj vežbi sa kineskom mornaricom.

U vežbi učestvuje 15 brodova, podmornice, pomoćna plovila, deset aviona, helikopteri i mornaričke jedinice obe strane, saopštila je ruska vojska.

U grupi brodova iz ruske Pacifičke flote su raketna krstarica "Varjag", protivpodmornički razarači "Admiral Vinogradov" i "Admiral Tribjuts", korveta "Soveršeni", tegljač "Igor Belousov" i pomorski tanker "Irkut".

Cilj vežbe je da unapredi saradnju pomorskih snaga Kine i Rusije, i poboljša njihovu sposobnost da zajednički odgovore na pretnje.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи