Požar u skladištu frižidera u krugu ruske fabrike balističkih raketa

Spasilačke službe lokalizovale su požar u skladištu fabrike frižidera koje se nalazi u krugu pogona kompanije "Krasmaš" u Krasnojarsku, gde se proizvode ruske interkontinentalne balističke rakete "sarmat" i balističke rakete "sineva". Nema povređenih.

Ukupna površina na koju se vatra poširila u skladištu fabrike frižidera "Birjusa" dostigao je 5.000 kvadratnih metara, a deo krova je pao. Skladište sa 50.000 frižidera nalazi se u krugu fabrike raketa "Krasmaš".

Šef civilne službe u Krasnojarsku, Aleksandar Ejdmiler rekao je da su vatrogasci uspeli da lokalizuju vatrenu stihiju i da nema opasnosti po "Krasmaš", gde se proizvode ruske interkontinentalne balističke rakete "sarmat" i balističke rakete "sineva".

Kako navodi agencija Tas, broj vatrogasaca sveden je potrebnu rezervu, koji će ostati na licu mesta kako bi sprečili da se plamen ponovo razbukta.

U požaru nije bilo povređenih, dodaje ruska agencija.

Nadležni su i ranije istakli da pogon "Krasmaša" nije bio ugrožen, dodavši da su u gašenje požara bile uključeno 120 osoba i 33 vatrogasnih vozila.

Kako navode gradske vlasti, količine štetnih gasova u vazduhu su u dozvoljenim granicama.

Sputnjik je ranije javio da je požar zahvatio krov fabrike gde se proizvode ruske balističke rakete.

Pored balističkih raketa, "Krasmaš" proizvodi i module gornjih faza raketa nosača "zenit" i "proton". U Krasmašu su napravljene i baklje za zimske olimpijske igre 2014. u Sočiju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво