Referendum omogućava Sisiju da ostane predsednik Egipta do 2030.

Izborna komisija Egipta navodi da su glasači na referendumu prihvatili ustavne izmene, koje bi mogle da omoguće predsedniku Abdelu Fatahu el Sisiju da ostane na toj dužnosti do 2030. godine.

Kritičari smatraju da je referendum još jedan korak ka vraćanju autoritarne vladavine osam godina nakon prodemokratskog ustanka, preneo je AP.

Direktor Izborne komisije Lašin Ibrahim saopštio je danas da je 88,83 odsto građana glasalo za ustavne promene, dok je izlaznost bila 44,33 odsto.

Referendum se održao od 20. do 22. aprila, kako bi se povećala izlaznost, navodi AP.

Izmene predviđaju produžetak predsedničkog mandata sa četiri na šest godina, ali i posebnu izmenu koja će trenutni Sisijev mandat produžiti na šest godina i dozvoliti mu učešće na izborima 2024. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво