Erdogan prihvata poraz u Istanbulu? Poziva na jedinstvo

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan navodi da je vreme da zemlja prevaziđe nesuglasice povodom rezultata lokalnih izbora, što je, kako ocenjuje "Blumberg", najjasniji znak da bi mogao da bude spreman da se saglasi sa porazom u Istanbulu.

Redžep Tajip Erdogan navodi da zemlja mora da se fokusira na ekonomiju i bezbednost i ostavi izborne debate iza sebe.

"Moramo da se fokusiramo na glavnu agendu, prvenstveno na ekonomiju i bezbednost, i da ostavimo izborne debate iza sebe", naveo je Erdogan u nizu postova na Tviteru, nekoliko sati nakon što je imao kratak sastanak sa opozicionim liderom Ekremom Imamogluom, novoizabranim gradonačelnikom Istanbula.

Turska bi, prema rečima Erdogana, umesto da se bavi izbornim rezultatima, trebalo da se fokusira na to da na najbolji način iskoristi sledećih četiri i po godina, bez izbora.

"Vreme je da se rukujemo, zagrlimo jedni druge i osnažimo naše jedinstvo", rekao je turski predsednik.

Vladajuća Erdoganova Stranka prava i pravde tražila je poništavanje rezultata izbora u Istanbulu, tvrdeći da je bilo neregularnosti. O tim zahtevima Vrhovna izborna komisija odlučivaće u ponedeljak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво